KIDinformatie.com
KIDinfo forum!!!


Onvruchtbaarheid.

Wanneer een zwangerschap uitblijft kan dit aan een aantal factoren liggen. Meestal maakt men eerst een afspraak bij de huisarts die op zijn beurt een verwijzing naar de gynaecoloog uitschrijft. De gynaecoloog voert als eerste een oriënterend vruchtbaarheidsonderzoek uit. Zijn beide partners gezond? Is het sperma normaal? Treedt er een eisprong op? Is de overgang ophanden? Zijn er problemen bij het vrijen? Deze vragen zijn eenvoudig te beantwoorden, soms aan de hand van een simpele test. In ongeveer 30% blijkt het probleem bij de man te liggen.


Gevoelens....

Het vervullen van een kinderwens gaat meestal, weliswaar met enige moeite, vanzelf. Wanneer de kogel door de kerk is en het oefenen maakt plaats voor het eggie komt altijd het meest spannende moment.... Is het gelukt? zijn wij zwanger? Vaak maakt de spanning plaats voor blijdschap.

Helaas gebeurt het ook dat een zwangerschap, om wat voor reden dan ook, uitblijft. Wanneer het 'probleem' zich bij de vrouw voordoet kan er veelal iets aan gedaan worden. Bij de man zijn de mogelijkheden echter beperkt. Gebruik maken van donorzaad is dan een oplossing. Voordat men voor KID kiest is er vaak al een lang traject afgelegd met onderzoeken (Zaadonderzoek, samenlevingstest e.d.) en behandelingen (hormoonbehandelingen IUI, IVF, ICSI, enz).

Tijdens dit alles spoken er allemaal gevoelens door je heen. Teleurstelling, verdriet, gevoel gefaald te hebben en ga zo maar door. Of je nou een man of vrouw bent, deze gevoelens zijn er!! Gevoelens waarin familieleden en vrienden, die zich niet in deze situatie bevinden, zich niet of nauwlijks kunnen inleven. Onderstaande link verwijst naar een filmpje 'EMPTY ARMS'.

'Empty arms' verwoord precies wat wij voelen. velen pinkten een traantje weg bij het zien van dit filmpje.
Klik hier voor EMPTY ARMS!!!
Valid HTML 4.01 Transitional
Valide CSS! eXTReMe Tracker