KIDinformatie.com
KIDinfo forum!!!


Donor informatie.

Wanneer hetero / lesbische koppels of wensmoeders met behulp van KID zwanger willen worden, wordt er al snel gedacht aan donorzaad. Sinds de nieuwe donorwet waren veel spermabanken door een tekort aan donoren genoodzaakt hun deuren te sluiten. De overgebleven spermabanken accepteren vaak alleen mensen uit de regio. Met lange wachtlijsten tot gevolg.
De kosten voor donorzaad kunnen per spermabank verschillen, kosten die vrij hoog kunnen zijn en niet vergoed worden. Donoren die doneren voor spermabanken zijn altijd 'bekende' donoren. Wanneer er een bevruchting heeft plaatsgevonden worden de gegevens van de donor geregistreerd bij de stichting 'Donorgegevens kunstmatige bevruchting' teneinde het kind de mogelijkheid te bieden zijn / haar biologische vader te ontmoeten.

Er zijn echter ook mannen die zich aanbieden als donor via het internet. Deze donoren kiezen ervoor om niet via spermabanken te doneren maar wel voor een ziekenhuis (of buiten het ziekenhuis om) om direct te kunnen insemineren. Vooral lesbische koppels en BAMmoeders maken van deze optie gebruik om bijvoorbeeld thuis zelf de inseminatie te verrichten. De gegevens van de donor hoeven in dit laatste geval niet geregistreerd te worden bij de stichting. De donor kan dan anoniem doneren.

Men moet zich wel realiseren dat de donor niet regelmatig wordt onderzocht door een spermabank. Alvorens gebruik te maken van een donor die niet via een spermabank doneert dient men zich ervan te overtuigen dat de donor gezond is. Wanneer je een donor vraagt onderzoeken te ondergaan voor erfelijke / genetische afwijkingen, SOA's, hepatitus e.d. Een donor die echt wil helpen zal hieraan meewerken, Werkt een donor hier niet aan mee, zoek dan een andere!!!!! De meeste donoren doneren voor een vergoeding van hun onkosten, denk hierbij aan reiskosten, medische onderzoeken e.d.

Valid HTML 4.01 Transitional
Valide CSS! eXTReMe Tracker